Χειρότερη πόλη παγκοσμίως για να βρει κάποιος δουλειά η Αθήνα - Ποια είναι η καλύτερη


Η Αθήνα μπορεί να είναι δημοφιλής για τα αρχαία μνημεία, για τη διασκέδαση και τον συνήθως καλό καιρό, αλλά όχι για να βρει κάποιος δουλειά, καθώς δίνει περιορισμένες ευκαιρίες στους νέους, στις γυναίκες, ενώ οι εταιρείες που ιδρύονται είναι λίγες και συχνά βραχύβιες.
Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής εταιρείας Movinga, η οποία πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, με αντικείμενο τους καλύτερους προορισμούς για εξεύρεση εργασίας, η Αθήνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 100 πόλεις, με τη βαθμολογία της να είναι μόλις 3,79 βαθμούς με άριστα το 10.
Η Αθήνα λαμβάνει βαθμολογία χαμηλότερη της μονάδας, 0,94% σε ό, τι αφορά τις ευκαιρίες για τους νέους, λαμβάνοντας μηδέν ως προς το επιμέρους κριτήριο της απασχόλησης των νέων και 3,76 ως προς την ύπαρξη νεοφυών επιχειρήσεων. Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η Αθήνα ως προς το κριτήριο της μετανάστευσης, το οποίο στην ουσία εξετάζει κυρίως το ποσοστό απασχόλησης μεταναστών. Η υψηλή ανεργία και ο χαμηλός αριθμός ίδρυσης νέων επιχειρήσεων έχουν ως συνέπεια η Αθήνα να βαθμολογείται με 1,93 και ως προς το κριτήριο της οικονομικής ισχύος. Κάτω από τη βάση, 4,56, λαμβάνει και ως προς το επίπεδο διαβίωσης. Με 5,90 βαθμολογείται η Αθήνα ως προς την παροχή ευκαιριών στις γυναίκες , λαμβάνοντας ωστόσο βαθμό 3,25 ως προς τις δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες για ανέλιξη σε υψηλόβαθμες θέσεις.
Η καλύτερη πόλη για να βρει κάποιος δουλειά είναι σύμφωνα με την έρευνα, η Βοστώνη στις ΗΠΑ ενώ η καλύτερη για νέους που αναζητούν εργασία είναι το Ντουμπάι.
Πηγή: Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια