Κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα - Ανάστατη η σχολική κοινότητα

Ανάστατη παραμένει η σχολική κοινότητα σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων που σημειώνονται πανελλαδικά για το Μακεδονικό.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις μαθητικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις λαμβάνουν χώρα στο 13,6% των γυμνασίων και των λυκείων πανελλαδικά.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε επιτεθεί σε Χρυσή Αυγή και ΝΔ αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται τις μαθητικές καταλήψεις και η ΝΔ σιγοντάρει». Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως "Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις", ενώ επεσήμανε ότι "τώρα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι η ΝΔ δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις".
Ακόμη πιο αιχμηρή όμως ήταν η ανακοίνωση του Σύριζα όπου αναφέρονται τα ακόλουθα "Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα, αλλά και οι ακροδεξιές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών. Θα πρέπει να καταδικαστούν επίσημα και έμπρακτα.
Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφοθηρεί και να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση για την διείσδυση νεοναζιστών στα σχολεία, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και το Πολίτευμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά, και να κρύβεται, εδώ και τόσες μέρες".
Από την πλευρά του, κατά των καταλήψεων, χωρίς αστερίσκους, υπέρ του δικαιώματος όλων να διαδηλώνουν για ό,τι θέλουν, αλλά και κατά της υπόγειας καθοδήγησης του μαθητικού κινήματος, τάχθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που έδωσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πρώτου Θέματος και την εκπομπή «Ήταν Δίκαιο Έγινε Πράξη» με τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο.
«Είμαι σίγουρος ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έγιναν αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης. Είμαι κατά των καταλήψεων, είμαι υπέρ του δικαιώματος να διαδηλώνουν οι πολίτες για όποιο θέμα θέλουν όποτε θέλουν, αλλά είμαι και κατά της υπόγειας καθοδήγησης του μαθητικού κινήματος. Πόσο μάλλον όταν η υποκίνηση προέρχεται από τους πατριδοκάπηλους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε. Πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η Νέα Δημοκρατία τάσσονται «διαχρονικά κατά των καταλήψεων, χωρίς αστερίσκους και χωρίς προϋποθέσεις», ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας. «Προσωπικά συμμετείχα στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας», θύμισε. «Η κατάληψη απορρίπτεται. Δε θέλουμε κλειστά σχολεία σε καμία περίπτωση. Τα κλειστά σχολεία οδηγούν σε κλειστά μυαλά».
Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που στο παρελθόν ήταν υπέρ των καταλήψεων, κάνει το δικό του παιχνίδι με το θέμα αυτό. Παίζεται ένα παιχνίδι διχασμού στις πλάτες των μαθητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μανούλα στο να διχάζει την κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα. Μια ολόκληρη χώρα έχει διχάσει. Με το διχαστικό λόγο –εξάλλου- ανήλθε στην εξουσία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια