Τρίτη ημέρα αποχής από τους μαθητές στο Λύκειο Πέτρας λόγω της έλλειψης καθηγητών



Πολλά προβλήματα με ελλείψεις καθηγητών, αν και έχουμε φτάσει σχεδόν στα μισά της σχολικής χρονιάς, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Λυκείου Πέτρας στην Λέσβο. Οι μαθητές συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την αποχή τους από τα μαθήματα τους διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών πληροφορικής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της κατάστασης αντιμετωπίζει η Γ΄ Λυκείου και συγκεκριμένα οι υποψήφιοι του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής που θα κλιθούν στο τέλος της χρονιάς να εξεταστούν πανελλαδικά στο μάθημα της πληροφορικής χωρίς ουσιαστικά να έχουν διδαχθεί το μάθημα στο σχολείο τους. Ως λύση προτείνουν την ένταξή του σχολείου τους στις δυσπρόσιτες εκπαιδευτικά περιοχές ώστε να έχουν κίνητρα οι εκπαιδευτικοί να προτιμούν την περιοχή τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τον Δεκέμβρη έγιναν προσπάθειες να καλυφθούν δύο κενές θέσεις καθηγητών σε Πέτρα και Πλωμάρι αλλά οι εκπαιδευτικοί στους οποίους προτάθηκαν οι θέσεις αρνήθηκαν. Βασική αιτία γι αυτό, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι μαθητές είναι ότι τα σχολεία τους δίνουν την ίδια μοριοδότηση με τα κεντρικά σχολεία του νησιού αν και απέχουν 60 χλμ απ'την πόλη της Μυτιλήνης. 

"Κύριο αίτημά μας, λένε, είναι να ενταχθεί η σχολική μας μονάδα στα δυσπρόσιτα σχολεία. Αν συμβεί αυτό οι αναπληρωτές θα έχουν κίνητρο να έρθουν στο σχολείο μας λόγω των περισσότερων μορίων"

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο που έστειλαν οι μαθητές στα Μέσα Ενημέρωσης. 

"Σήμερα, 16 Ιανουαρίου  οι μαθητές του Λυκείου Πέτρας συνεχίζουμε την αποχή μας από τα μαθήματα για 3η συνεχόμενη μέρα. Τις δύο προηγούμενες μέρες είχαμε και τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Πέτρας. Αιτία της αποχής είναι η έλλειψη καθηγητή (πληροφορικής) σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα. Το κύριο αίτημα μας είναι να ενταχθούν τα σχολεία μας στα δυσπρόσιτα ώστε να τα προτιμάνε οι αναπληρωτές καθηγητές. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στο μάθημα της Πληροφορικής και να συναγωνιστούν μαθητές από όλη την Ελλάδα, σε μια ύλη που δεν την έχουν διδαχθεί.  Το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών, συνεχίζεται πάνω από 10 χρόνια στα σχολείο μας και είναι μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση η οποία δεν έχει αλλάξει ακόμα."



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια