e-LEARNING ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΙΖ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Εξ' αποστάσεως Σεμινάριο & Πρακτική Εξάσκηση

Στην σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα οι στόχοι και τα εργαλεία της εκπαίδευσης έχουν αλλάξει ριζικά. Η εκπαίδευση πλέον δεν μπορεί να αποτελεί στείρα παροχή γνώσεων αλλά να στραφεί στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και αυτενέργειας του μαθητή. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να να μάθει στον μαθητή ΠΩΣ να μαθαίνει και όχι ΤΙ να μαθαίνει.
Οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά εργαλεία για έναν εκπαιδευτικό, ώστε το μάθημά του να γίνει πιο ενδιαφέρον, σύγχρονο και αποτελεσματικότερο. Η χρήση του κουίζ στην εκπαιδευτική διαδικασία της καθημερινής διδασκαλίας έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, καθώς οι μαθητές κινητοποιούνται και μαθαίνουν μέσα από μία πολύ πιο διασκεδαστική γι’  αυτούς διαδικασία.

Στόχοι και Περιεχόμενο Σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου “Η Διδακτική και Παιδαγωγική αξιοποίηση του Κουίζ στην Καθημερινή Διδασκαλία” είναι να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως βαθμίδας και ειδικότητας, να αξιοποιήσουν στην διδασκαλία τους εργαλεία ώστε να κάνουν πιο διαδραστική, ενδιαφέρουσα και άμεση την αξιολόγηση των μαθητών τους. Οι συμμετέχοντες εδώ θα εκπαιδευτούν στην χρήση τεσσάρων εύχρηστων και δωρεάν διαδικτυακών εργαλείων που μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν στην διδασκαλία τους.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία:
  • Quizziz
  • Kahoot
  • Quizalize
  • Quizlet
Ακόμη, θα μάθουν να εργάζονται βασιζόμενοι στις θεωρίες
  • Της συνεργατικής Στρατηγικής STAD
  • Game Based Learning – Μάθηση βασισμένη στο Παιχνίδι.
Το υλικό είναι άκρως επεξηγηματικό, απλό και κατανοητό ώστε, ακόμη και κάποιος που δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην χρήση υπολογιστή, να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν αυτές οι πλατφόρμες στην καθημερινή του διδασκαλία.
Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 8 ώρες και περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε 4 διαφορετικά εργαλεία δημιουργίας κουίζ.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση με προτεινόμενες δραστηριότητες των φύλλων εργασίας.

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την Σοφία Γκεμίση, Φιλόλογος, MSc e-learning, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Τ.Π.Ε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια