Τα Λατινικά επανήλθαν! Και τώρα τι;



Το μάθημα των Λατινικών επανέρχεται από την επόμενη χρονιά ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. ήδη οι μαθητές και οι φιλόλογοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου για τις πολλές και σημαντικές αλλαγές που θα υπάρξουν στο μάθημα. 

  • Ποιοι θα πρέπει να είναι οι διδακτικοί και μαθησιακοί μας στόχοι;
  • Ποιος ο νέος προσανατολισμός του μαθήματος;
  • Πώς θα το διδάξουμε αποτελεσματικά στους μαθητές μας;

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν όλους τους φιλολόγους που καλούνται να κάνουν πάλι αποτελεσματική δουλειά χωρίς την απαραίτητη στήριξη και ενημέρωση.

Με αφορμή το νέο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνουν η Lexigram και το i-Εκπαίδευση για την "Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα" όπου οι συνάδελφοι Ζήσης Κάκος και Δώρα Ασημακοπούλου θα αποκωδικοποιήσουν τα νέα δεδομένα και θα προτείνουν μεθόδους προσέγγισης του μαθήματος, ξεκινάει μια συζήτηση επί του θέματος στο νέο φόρουμ του i-Εκπαίδευση iekpaideysi.org για τους προβληματισμούς των συναδέλφων αλλά και συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκπαιδευτική πράξη.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν! Εγγραφείτε εδώ

Ελπίζουμε ότι μέσα από την αλληλεπίδραση των φιλολόγων πολλά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν, ενώ μέσα από τις εμπειρίες και τα σχόλια θα προκύψει ουσιαστική βοήθεια.

Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί θα μεταφερθούν και στους εισηγητές του σεμιναρίου όπου και θα δοθούν απαντήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια