Μεγάλος Διαγωνισμός του Παιδεία Online για το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Αλκιμο και του Ζήση Σπ. Κάκου "Θεματογραφία αρχαίων ελληνικών"


Μια νέα "ματιά" στα άγνωστα κείμενα προτείνουν οι εκδόσεις "Αλκιμο" με την νέα πληρέστατη θεματογραφία του φιλολόγου Ζήση Σπ. Κάκου, που βοηθάει μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν αναλυτικότατα το κείμενο.
Το Παιδεία Online δίνει την δυνατότητα σε έναν τυχερό αναγνώστη του, που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό, να αποκτήσει το καινούριο πολυσέλιδο βιβλίο

Λίγα λόγια για βιβλίο

ΓΕΦΥΡΕΣ... ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είναι ύψιστος διδακτικός στόχος και απαιτεί άρτια προετοιμασία που μπορεί να επιτευχθεί με το παρόν βιβλίο. Παρουσιάζονται είκοσι έξι κείμενα από το συγγραφικό έργο του Ξενοφώντα με τρόπο αναλυτικό ως εξής:

• Προηγείται περίληψη του έργου στο οποίο ανήκει το κείμενο.

• Κάθε κείμενο έχει εισαγωγικό σημείωμα σύμφωνα με τις οδηγίες για τη νέα εξέταση.

• Πριν από τα αδίδακτα κείμενα υπάρχει ένα εκτενές χωρίο του προηγούμενου πρωτότυπου κειμένου με παράλληλη μετάφραση που μπορεί να αξιοποιηθεί διακριτά ως αδίδακτο ή για την εισαγωγή στο νόημα.

• Σε κάθε κείμενο ακολουθεί πλήρης αναγνώριση όλων των λέξεων, με ιδιαίτερες παρατηρήσεις και παραπομπές όπου κρίνεται αναγκαίο. Γίνεται αναλυτική αναφορά στις σημασίες και τις συντακτικές δομές όλων των λέξεων.

• Η συντακτική ανάλυση των κειμένων δίνεται σχηματικά με μορφή άσκησης προς τους μαθητές, που καλούνται να αναγνωρίσουν κάθε πρόταση ως προς το είδος και τη λειτουργία και κάθε λέξη ως προς τη λειτουργία και την εξάρτηση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αυτενέργεια των μαθητών και η σταδιακή εξοικείωση και εμπέδωση των συντακτικών φαινομένων.

• Κάθε ενότητα κλείνει με μια σειρά γραμματικών και συντακτικών

ασκήσεων καθώς και ερμηνευτικών ερωτήσεων σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας εξέτασης. Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.

Η μελέτη του βιβλίου βοηθά τον ενδιαφερόμενο να εξοικειωθεί σταδιακά και να εμπεδώσει πλήρως τη λειτουργία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και, δρώντας με αυτενέργεια, να χτίσει ΓΕΦΥΡΕΣ…ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:


1. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με το ονοματεπώνυμό σας και το email σας

2. Κοινοποιήστε την σελίδα του διαγωνισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα βρείτε στο κάτω μέρος αυτή της σελίδας.

Έγκυρες συμμετοχές για τον διαγωνισμό θεωρούνται όσες υποβληθούν μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου 2019, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με email 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια